Aardbeien cake

Ingrediënten

  • 115 gram boter of margarine115 gram poedersuiker
  • 115 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram maizena
  • 2 eieren
  • Voor de vulling
  • 300 gram verse aarbeien
  • 1 1/2 dl slagroom
  • 1 eiwit
  • suiker naar smaak

Bereidingswijze

Roer de boter of margarine zacht met eeh houten lepel. Voeg de poedersuiker toe en roer tot een luchtige massa ontstaat. Zeet het meel en de maizena erover. Voeg de losgeklopte eieren erbij en roer met een spatel alles goed door elkaar. Beboter 2 plat bakblikken van 18 cm doorsnee met een kwast en bestuif ze met meel. Verdeel het beslag over beide blikken. Strijk de bovenkant glad met een lepel. Schuif de blikken in de oven van 190 - 200 graden en bak ongeveer 20 minuten. Het gebak is gaar als na prikken met b.v. een breipen deze er droog uitkomt. Neem het gebak uit de oven en laat het afkoelen op een taartrooster. Maak de aardbeien schoon en laat ze goed uitlekken. Klop de slagroom met suiker naar smaak in 1 kom en eiwit in een andere kom. Spatel daarna room en eiwit doorelkaar. Neem 1 cakedeel uit het bakblik en bedek deze met 2/3 van de aardbeien en de helft slagroom. Neem daarna het 2e cakedeel uit het blik, leg deze op de eerste en versier het geheel met de rest van de slagroom en de aardbeien.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha