Aardbeien dessert

Ingrediënten

  • * 1 pond aardbeien in de lengte in vieren gesneden.
  • * 2 eet. suiker
  • * 1 glas sinaasappelsap
  • * 2 vanillestokjes
  • * 2 eetl. grand marnier
  • * 8 zachte peperkorrels
  • * 4 bolletjes room of vanille ijs
  • * Naar keuze: 4 takjes verse mint

Bereidingswijze

Aardbeien wassen en in de lengte in vieren snijden. Een vanillestokje in de lengte doorsnijden en de kern eruit schrapen. De bolletjes ijs al klaarzetten. Rest klaarzettenVerhit een roestvrijstalen bakpan. Caramelliseer hierin de suiker, let op dat het niet verbrandt. Roer met de lepel. Blussen met het sinaasappelsap. De vanille toevoegen en even mee laten warmen. Aardbeien enkele minuten verwarmen in dit sap maar niet te lang, ze mogen niet zacht worden. Hierover ook direct de grand marnier gieten en de zachte peperkorrels. Je ziet, het gaat razendsnel, daarom moet alles klaar staan.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha