Aardbeien en abrikozen met nootmuskaatsabayon

Ingrediënten

  • 500 gr. aardbeien * 300 gr. abrikozen * 1/8 ltr. droge witte wijn * 3 eetl. suiker * nootmuskaat * 4 eidooiers * 2 eieren * mintblaadjes voor de garnering * poedersuiker

Bereidingswijze

De aardbeien wassen, uit laten lekken, kroontjes verwijderen en met keukenpapier droogdeppen. De abrikozen kruisgewijs insnijden, korte tijd in kokend water leggen, onder de koude kraan laten schrikken en ontvellen. De abrikozen in 4 of 8 stukken snijden, de pit verwijderen. De wijn met 2 eetl. poedersuiker aan de kook brengen en de abrikozen hierin 3-4 min. pocheren. Met een schuimspaan uit de pan nemen, het vocht bewaren. De aardbeien halveren en bestrooien met de resterende poedersuiker en nootmuskaat. Het abrikozennat met de eidooiers en eieren au bain marie net zolang kloppen (met de handmixer) totdat de massa dik en schuimig is geworden. De sabayon vervolgens in een bad met ijswater al kloppend koud laten worden, op smaak brengen met nootmuskaat en over 6 bordjes verdelen. De vruchten mengen en op de sabayon scheppen. Garneren met muntblaadjes en bestuiven met poedersuiker. Direct serveren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha