Aardbeien in chocoladesaus met schuimkop

Ingrediënten

  • 400 gr. aardbeien * 3 eetl. anijslikeur (Pastis
  • Pernod
  • Ricard) * 75 gr. pure chocoladereep * 3 eieren * 6 eetl. suiker

Bereidingswijze

Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Besprenkelen met anijslikeur. 1 uur laten intrekken. In pan 1 dl. water aan de kook brengen. Chocoladereep erboven in stukjes breken. Zachtjes koken tot chocolade gesmolten is. Eieren splitsen. Dooiers met 1,5 eetl. suiker loskloppen. 1 eetl. van chocoladesaus door dooiermengsel roeren. Al roerende dooiermengsel aan chocoladesaus toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus (vladikte). Niet meer laten koken. Laten afkoelen.Grill voorverwarmen op hoogste stand. In taartvorm van 20 cm. chocoladesaus schenken. Aardbeien erover verdelen. Eiwitten met rest van suiker (4,5 eetl.) stijfkloppen. Overdoen in spuitzak. Op aardbeien spuiten. Vlak onder grill eiwit in 2 min. bruin laten kleuren. Direct opdienen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha