Aardbeien met creme van verse roomkaas

Ingrediënten


Bereidingswijze

Was de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder de kroontjes van de vruchten. Roer in een kom roomkas, rasp van sinaasappelschil, 20 gram basterdsuiker, de helft van het sinaasappelsap en de helft van het limoen- of citroensap tot een volkomen gladde massa. Klop de slagroom en vanillesuiker net niet helemaal stijf. Spatel het samen met 2 el likeur door de roomkaasmassa. Maak van 1/4de deel van de aardbeien met behulp van een roerzeef of keukenmachine een fijne puree. Voeg er de rest van de suiker, resten van de vruchtensappen en 1 el likeur aan toe. Blijf zo lang met een kleine garde in de saus roeren en kloppen tot ze volkomen glad is.Verdeel de aardbeien over de borden. Schep er in het midden grote wolken van de roomkaasmassa op. Schenk de saus erover en bestrooi de gerechten met de geschaafde amandelen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha