Aardbeien met mascarponeroom en praline

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maak de aardbeien schoon en snijd grote exemplaren doormidden. Doe de aardbeien in een kom en overgiet ze met het sinaasappelsap en de likeur. Bestrooi met basterdsuiker naar smaak, schep goed om en laat circa 1 uur intrekken. Klop voor de mascarponeroom de mascarpone met 75 gram witte basterdsuiker los. Hak voor de praline de hazelnoten grof. Doe de suiker met het water in een steelpan met een dikke bodem. Zet de pan op middelhoog vuur en laat de suiker zonder te roeren smelten en lichtbruin kleuren. Roer niet voor de suiker gesmolten is. Roer de gehakte hazelnoten door de karamel. Dompel de bodem van de pan in koud water, om te voorkomen dat de karamel alsnog verbrandt. Let op eventuele waterspatten! Schenk het hete mengsel op een met olie ingevette bakplaat en laat afkoelen. Breek de opgesteven karamel in brokken en hak ze niet te fijn. Bewaar de praline in een goed afgesloten pot.Verdeel de aardbeien over eenpersoonsschaaltjes. Verdeel er het vocht uit de kom over. Schep de mascarponeroom over de aardbeien en strijk de bovenkant glad. Bestrooi met de praline.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 746x

Jouw laatst bekeken recepten