Aardbeien - Slagroomkrans

Ingrediënten


Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 graden Celcius.1. Na de oven voorverwarmd te hebben, de kransvorm invetten met wat boter of margarine en met een beetje bloem bestuiven. 2. De roomboter of margarine en de suiker tot creme kloppen en hierdoor geleidelijk de eieren en de amandelolie roeren. 3. De bloem met het bakpoeder zeven en met de amandelen door het botermengsel roeren. Het beslag in de ingevette vorm doen en op een rooster onder in oven +- 50 minuten bakken. 4. De cake een paar minuten in de vorm laten afkoelen en dan omkeren op een rooster en verder laten afkoelen. 5. Intussen de aardbeien wassen. Een paar mooie aardbeien met kroontje apart houden voor de garnering. De rest ontkronen en in twee of vier stukken snijden. 6. De slagroom met de vanillesuiker stijfkloppen 7. De cake overdwars (dus door het midden, zodat je een een bodem en een 'dakje' hebt). De aardbeienjam over de bodem strijken. Wat slagroom overover strijken en dit met een deel van de stukjes aardbei bedekken 8. Het 'dakje' erop leggen, en de krans rondom met slagroom bestrijken en bovenop kleine rozetten van slagroom spuiten. Elke rozet versieren met de apart gehouden aardbeien. Stukjes aardbei op de zijkant drukken en de gehakte pistachenoten erover strooien. 9. De overige aardbeien fijnsnijden en wat pletten. Deze door de rest van de slagroom roeren en deze bij de krans serveren. Per stuk +- 350 kcal.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha