Aardbeien soep en mascarpone quenel

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • mascarpone
  • creme Fraise de Bois (aardbeienlikeur)
  • 1 vanillestokje
  • gembersiroop poedersuiker
  • Optioneel: mousserende droge witte wijn of champagne

Bereidingswijze

Bekleed een bord met plasticfolie en span dit om de rand van het bord vast. Meng gembersiroop en mascarpone (verhouding 2 el siroop per 2 dl room). Laat de quenelles zijdelings uit de lepel op de folie glijden en zet in de koelkast tot gebruik.Was de aardbeien en verwijder de kroontjes Schraap het merg uit het vanillestokje. Pureer de aardbeien met de vanille, 1 el mascarpone en een paar el creme Fraise de Bois. Breng op smaak met poedersuiker. Verdeel de soep over 4 diepe bordjes. Leg in het midden van elk bord een mascarpone quenel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha