Aardbeien-amandeltaart

Ingrediënten

  • 185 gr zelfrijzend bakmeel
  • 40 gr gemalen amandelen
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 30 gr boter of margarine
  • 125 ml magere zure room
  • kookoliespray
  • 500 gr aardbeien
  • gehalveerd
  • 2 eetlepels warme abrikozenjam
  • gezeefd
  • VULLING:
  • 150 gr magere ricotta
  • 200 gr magere
  • verse vanillekaas
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1/2 theelepel geraspte sinasappelschil

Bereidingswijze

Zeef het bakmeel in een kom, samen met de noten en suiker, en meng er de boter onder (of meng het bakmeel, de noten, suiker en boter in een foodprocessor tot het mengsel kruimelt). Voeg de room toe, meng tot alle ingredienten goed aan elkaar kleven. Vorm het deeg tot een bol, kneed voorzichtig op eenm et bloem bestoven werkvlak tot het zacht is, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Vet een ronde springvorm van 24 cm doorsnee in met olie. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot het groot genoeg is voor de taartvorm. Leg het uitgerolde deeg in de vorm, wees voorzichtig aan de kanten en snijd de randen recht. Doorprik de bodem met een vork en laat 30 minuten rusten in de koelkastBedek het deeg met bakpapier, vul met gedroogde bonen of rijst; zet op een ovenplaat en bak 10 minuten bij 200-210 graden (stand 5). Verwijder het papier en de bonen voorzichtig van het deeg en laat nog 10 minuten mooi bruin bakken. Laten afkoelen Verdeel de vulling over het deeg, beleg met de aardbeien en bestrijk met de jam. VULLING: Doe alle ingredienten voor de vulling in een kom, en meng dit goed.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 655x

Jouw laatst bekeken recepten