Aardbeiencompote met pijnboompitten

Ingrediënten


Bereidingswijze

Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Aardbeien halveren en grote exemplaren in vieren snijden. In kom doen. Suiker erover strooien. 30 min. laten staan. In pan 1,75 dl. water met citroensap en citroenrasp aan de kook brengen. Aardbeien en limonadesiroop toevoegen en 2 min. zachtjes koken. Intussen in kopje aardappelmeel met 1,5 eetl. water tot glad papje roeren. Al roerende aan aardbeienmengsel toevoegen. Blijven roeren tot compote gebonden is. Overdoen in schaal en laten afkoelen. Minstens 1 uur in koelkast koud laten worden. Blaadjes van 1 takje citoenmelisse in dunne reepjes snijden.In kom slagroom met vanillesuiker halfstijf kloppen. Reepjes citroenmelisse erdoor scheppen. Door aardbeien pijnboompitten roeren. Aardbeiencompote in 2 schaaltjes scheppen. Slagroom erop scheppen. Garneren met blaadjes citroenmelisse.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha