Aardbeien-frambozen dessert

Ingrediënten


Bereidingswijze

De aardbeien en de frambozen wassen en vervolgens de kroontjes verwijderen. De sinaasappel grondig wassen, uitpersen en de schil raspen. Enkele frambozen apart houden en de rest in grote wijnglazen doen samen met de aardbeien. Ervoor zorgen dat aardbeien en frambozen goed gemengd zijn. Kirsch over het fruit gieten en 1 uur laten marineren. De gelatineblaadjes in een beetje water dompelen en de rest van het water in een steelpannetje gieten. Daarbij de suiker en de geraspte sinaasappelschil voegen. De suiker laten oplossen en het mengsel aan de kook brengen. Het pannetje van het vuur nemen en er de uitgeknepen gelatine in oplossen. Het sinaasappelsap en de porto bijvoegen en laten afkoelen. Dit mengsel eerst door een zeef gieten en vervolgens verdelen over de glazen met fruit. Goed mengen. De glazen gedurende 10 uur in de koelkast zetten. De resterende frambozen toevoegen en opdienen, al dan niet met een toefje slagroom.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 841x

Jouw laatst bekeken recepten