Aardbeien-ijstaart

Ingrediënten

  • voor het deeg:
  • 4 eieren * 100 gr. kristalsuiker * 100 gr. bloem * 20 gr. maizena
  • voor de vulling:
  • 1 zakje rode taartgelei * 2
  • 5 dl. appelsap * 1/2 pot aardbeiengelei * evt. scheutje Grand Marnier
  • voor het ijs:
  • 1 ltr. aardbeienijs

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C. Beboter de bakplaat licht en bekleed hem met bakpapier. Verwarm de suiker en de iets losgeklopte eieren al roerend au bain marie tot 37 C. (echt niet heter). Neem de kom uit het warmwaterbad en klop het mengsel met de mixer tot een taaie massa. Spatel de bloem en de maizena er in gedeelten door en verdeel het deeg over de met bakpapier beklede bakplaat. Maak de bovenkant met een spatel glad en bak het deeg 10 min.; niet langer anders breekg het deeg tijdens het oprollen. Maak de taartgelei met de appelsap volgens de aanwijzingen op het zakje. Roer er de jam door. Stort het deeg zo op een schone theedoek dat het bakpapier naar boven ligt. Maak het bakpapier met een vaatdoekje nat en trek het bakpapier eraf. Snij m.b.v. de kom de bodem zo gunstig mogelijk uit het deeg. Snij het deeg bij tot rechthoekige lap en laat het iets afkoelen. Besprenkel de cake met Grand Marnier. Bestrijk hem vervolgens met de jam en rol hem m.b.v. de theedoek stevig op. Laat de rol verpakt in papier of folie 15 min. in de vriezer opstijven. Snij de jamrol in plakken van ca. 3 mm. dii. Bekleed de kom met de plakken en leg ze zo dicht mogelijk tegen elkaar aan. Schep het ijs erop en dek het af met de deegbodem. Zet de aardbeien-ijstaart tot het gebruik in de vriezer.Garneer hem met slagroom en aardbeien en bestrijk voor een mooie glans de taart met heldere taartgelei.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 746x

Jouw laatst bekeken recepten