Aardbeienpudding met cake en roomvla

Ingrediënten

  • 6 blaadjes rode gelatine * 1
  • 5 dl. aardbeienlimonadesiroop * 5 bitterkoekjes * evt. 6 eetl. cream sherry * 1/4 cake (150 gr.) * 1 doosje aardbeien of 150 gr. diepvriesaardbeien (deze eerst wel laten ontdooien) * 3 eetl. gepelde ongezouten walnoot.html" itemprop="name">walnoten * 2 eetl. custardpoeder * 3 dl. melk * 3
  • 5 eetl. suiker * 1/4 ltr. slagroom * 1 theel. klopvast * 10 chocolaatjes * 8 rode pastilles

Bereidingswijze

In kom met ruim koud water, gelatine 10 min. weken. In steelpan 3,5 dl. water aan de kook brengen. Gelatine uitknijpen en van vuur af in water oplossen. Siroop erdoor roeren. Iets laten afkoelen. Boven schal van 1,5 ltr. bitterkoekjes verkruimelen. (evt. 5 eetl. sherry erover schenken en 10 min. laten staan). Cake in blokjes snijden. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Grote aardbeien halveren. Walnoten grofhakken. Aan bitterkoekjes toevoegen: cake, aardbeien en walnoten. Gelatinemengsel erop schenken. In koelkast in 1 uur stijf laten worden. In kopje custardpoeder met 4 eetl. melk tot glad papje roeren. In steelpan rest van melk en 1,5 eetl. suiker aan de kook brengen. Al roerende custardpapje toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden vla. Laten afkoelen. Af en toe roeren. In andere kom slagroom met 2 eetl. suiker half stijf kloppen. 23 deel van slagroom (en evt. 1 eetl. sherry) door vla roeren. Roomvla over gelatinepudding scheppen. In koelkast in nog 2 uur koud laten worden. Rest van slagroom met klopvast verder stijfkloppen. Overdoen in spuitzak met grove kartelspuitmond. Toefjes slagroom op pudding spuiten.Pudding garneren met chocolaatjes en pastilles.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha