Aardbeien-roomijs

Ingrediënten


Bereidingswijze

In steelpan al roerende 2 dl. water en suiker aan de kook brengen. Op hoog vuur in 5 min. tot 1 dl. laten inkoken. Koud laten worden. Intussen aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 8 kleine aardbeien halveren en achterhouden voor garnering. In mengbeker rest van aardbeien pureren of door zeef wrijven. In kom slagroom bijna stijfkloppen. Toevoegen: suikerwater, aardbeienpuree en likeur. Door elkaar scheppen. Overdoen in (ronde) diepvriesdoos van 1,5 ltr. In diepvriezer in 4 uur laten bevriezen. Elk half uur doorroeren.IJs in 10 min. beetje zacht laten worden. Met nat mes in plakken snijden. Op 4 bordjes leggen. Garneren met achtergehouden aardbeien.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 649x

Jouw laatst bekeken recepten