Aardbeientaart met mascarpone-kaneelcreme

Ingrediënten


Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 C. Taartvorm met deeg bekleden. Bodem met vork regelmatig inprikken. Bekleden met bakpapier en steunvulling erop storten. In midden van oven 20 min. bakken. Papier en vulling verwijderen. Bodem nog 10 min. bakken. Laten afkoelen en uit vorm nemen. Gelatine in koud water 5 min. laten weken. Boven kom merg uit vanillestokjes schrapen. Kaneel, eidooiers en suiker toevoegen en kom op pan met heet water zetten. Mengsel kloppen tot cremige massa ontstaat. Gelatine met aanhangend water op laag vuur laten oplossen. Door dooiermengsel roeren. Al kloppend laten afkoelen. Mascarpone toevoegen. Slagroom door mascarponecreme spatelen. 25 gr. amandelen over deegbodem strooien. Mascarponecreme erover verdelen. Aardbeien in creme drukken. Taart in koelkast 2 uur laten opstijven.25 gr. amandelen fijnhakken en over tart strooien. Garneren met citroenmelisse.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha