Aardbeientompouce met citroensortbetijs

Ingrediënten

  • 8 kletskoppen (ik heb ze zelf gemaakt: veel recepten op Smulweb
  • maar gekochte zijn prima te gebruiken) - 150 gram aardbeien - 1 rijpe mango - mespunt zout - 1 bakje citroensorbetijs (AH) - 2 eetlepels aardbeienlikeur (Fraise des bois) - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels sinaasappelsap - poedersuiker - citroenmelisse of mint om te garneren 1 dl slagroom

Bereidingswijze

Schil de mango en snij deze in kleine stukjes. Pureer de mango met wat zout (wordt de smaak intenser) en het sinaasappelsap met de staafmixer. Maak de aardbeien schoon. Hou 4 hele aardbeien apart om de garneren. Snij de rest in plakjes en zet deze ? 30 minuten in een marinade van aardbeienlikeur met citroensap en wat poedersuiker. Klop de slagroom met wat poedersuiker stijf.Leg op 4 grote borden een kletskop. Leg hierop was plakjes aardbeien en een bolletje citroensorbetijs. Dek af met een kletskop. Leg hierop weer wat plakjes aardbei. Garneer met slagroom, een hele aardbei en een plukje citroenmelisse of mint. Goet wat mango-coulis eromheen. Bestrooi de borden nog met wat poedersuiker.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha