Aardbeienyoghurtijs

Ingrediënten


Bereidingswijze

Als u niet over een keukenmachine beschikt, kunt u het aardbeienyoghurt ijs als volgt bereiden: Snijd de aardbeien in zeer kleine stukjes en schep die door het mengsel van yoghurt en creme fraiche. Deze bereidingswijze duurt iets langer want bevriezing van dit mengsel duurt circa 2,5 uur. Montignac-tip: wanneer u in plaats van creme fraiche en Griekse yoghurt magere producten gebruikt, kunt u het ijs ook eten in fase 1 na een koolhydraatmaaltijd. Vooraf: gebruik de zuivel op koelkasttemperatuur. 120 min. Maak de aardbeien voorzichtig schoon met keukenpapier en verwijder de kroontjes. Leg ze naast elkaar op een platte (diepvries)schaal. Plaats de aardbeien ongeveer twee uur in de vriezer, ze moeten bevroren zijn. N.B.: laat de aardbeien niet te lang in de vriezer: ze worden dan te hard en kunnen de keukenmachine beschadigen. 5 min. Doe vlak voor de bereiding de bevroren aardbeien in de keukenmachine en hak ze in stukjes. Roer de gekoelde creme fraiche los met de yoghurt en s! Schenk dit mengsel in de draaiende keukenmachine. Door de koude van de aardbeien bevriest het mengsel onmiddellijk met als resultaat een heerlijk fris vruchtenijsje met een romige structuur. 4 min. Verdeel met een kleine maat ijslepel het aardbeienyoghurt ijs over de coupes en garneer deze met een aardbei en een takje citroenmelisse. Dit ijs is het lekkerst als het vers gemaakt wordt, dat wil zeggen tussen de gangen door. Deze lekkernij is een kleine overtreding maar ook dat hoort bij een gezonde eetgewoonte! Bessen, bramen en frambozen kunnen op dezelfde manier verwerkt worden tot dit heerlijke frisse zomertoetje.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha