Aardbeien-yoghurttaart

Ingrediënten


Bereidingswijze

Citroen goed wassen en boven kom raspen (= 1 eetl. rasp). Toevoegen: bloem, 75 gr. basterdsuiker, snufje zout en boter. Ei splitsen. Eidooier loskloppen. Aan bloemmengsel helft van dooier toevoegen (Rest van ei wordt niet gebruikt). Met 2 messen boter kleinsnijden tot erwtjesgrootte. Snel tot samenhangende bal kneden. In koelkast afgedekt 1 uur laten rusten. Oven voorverwarmen op 175 C. Lage taartvorm van 22 cm. invetten. Aanrecht en deegroller uitrollen tot ronde lap, 5 cm. groter dan vorm. Hiermee vorm bekleden met brede opstaande rand. Stuk vetvrij papier op deeg leggen. Vullen met gedroogde peulvruchten (= steunvulling). Op rooster in midden van oven 20 min. bakken. Bakpapier met steunvulling verwijderen. In nog 15 min. taartbodem goudbruin en gaar bakken. Taartbodem uit vorm nemen. Op taartrooster laten afkoelen. Intussen in ruim koud water gelatine 5 min. weken. Intussen 2 eetl. water aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af al roerende in hete water oplossen. Door yoghurt roeren. Rest van basterdsuiker erdoor roeren. Helft van slagroom stijfkloppen. Zodra yoghurtmengsel lobbig begint te worden, door slagroom scheppen. Over taartbodem verdelen. Afgedekt in koelkast in minstens 8 uur laten opstijven.Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Op taart rangschikken. 1/2 citroen uitpersen (= 1 eetl. sap). Rest van slagroom met vanillesuiker en citroensap stijfkloppen. In spuitzak met grove kartelspuitmond doen. Op taart slagroom spuiten. In 8 punten snijden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 585x

Jouw laatst bekeken recepten