Aardbeimolentjes

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 300 g bloem
  • 3 afgestreken eetlp bakpoeder
  • 150 g magere platte kaas
  • 100 ml melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 50 g gezeefde poedersuiker
  • snufje zout.Voor de vulling:150 g aardbeien platte kaas.
  • 100 g magere platte kaas.Voor het bestrijken en bestrooien:1 eidooier 1 eetlepel melk 2 eetlepels hagelsuiker.Voor het garneren en bestrijken: 250 g aardbeien 120 g aardbeienconfituur
  • 1 eetlepel water

Bereidingswijze

Oventemperatuur en baktijd:Elektrische oven: 180 graden C Heteluchtoven: 160 graden C Gasoven: 2 ? 3. Baktijd: 20 minuten. Verwarm de oven voor.Voor het deeg, de bloem met het bakpoeder mengen, zeven, doe het mengsel in een beslagkom. De platte kaas, melk, zonnebloemolie, vanillesuiker, poedersuiker en zout toevoegen. De ingredienten met een mixer met deeghaken op de hoogste stand in 1 minuut kneden.Aansluitend op een met bloem bestrooid werkblad een rechthoek uitrollen van (48 x 36 cm), vervolgens 12 vierkanten van 12 x 12 uitsnijden. De deegvierkanten op 2 bakplaten (met bakpapier belegd) leggen. Voor de vulling, de aardbeienplatte kaas en platte kaas met elkaar vermengen. In het midden van elk vierkant een theelepel van het platte kaasmengsel leggen. De hoeken vijf cm naar het midden insnijden. Vervolgens twee tegenover gelegen deegpunten over de platte kaasvulling leggen. Voor het bestrijken en bestrooien, de eidooier met melk vermengen. Het deeg daarmee bestrijken en met hagelsuiker bestrooien. De bakplaten na elkaar (bij heteluchtoven tegelijk) in de oven schuiven. Het gebak met het bakpapier van de bakplaat op een keukenrooster leggen. Laat het gebak afkoelen. Voor het garneren en bestrijken, de aardbeien wassen, laat de aardbeien uitlekken, ontsteel de aardbeien en snij de aardbeien in 4 stukjes. De aardbeienmolentjes met de aardbeien garneren. De aardbeienconfituur met water vermengen, door een zeef strijken en in een kleine pan doorroeren en aan de kook brengen. De aardbeien en de gebakspunten ermee bestrijken. Laat de confituur hard worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha