Abrikozen amandeltaart.

Ingrediënten

  • Voor het deeg
  • 150 gr bloem
  • 1 snufje zout
  • 75 gr boter
  • amandelessence
  • 2 eetl abrikozemjam.
  • Voor de vulling
  • 200 gr boter
  • 500 gr fijne tafelsuiker
  • 300 gr amandelpoeder
  • 50 gr bloem
  • 3 eieren
  • 2 blikken abrikozen op sap (2 x 400 gr)
  • een 3 tot 4 cm diepe taartvorm met een ? van 23 cm.

Bereidingswijze

1. Zeef bloem en zout boven een beslagkom, snijd de boter in stukjes en meng ze met de bloem totdat een kruimelig deeg ontstaat. Voeg 2 druppels amandelessence en 1 tot 2 theelepels water toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal. Het deeg mag niet plakken.2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm ermee. Zet de vorm 1 uur in de koelkast en bestrijk de binnenkant daarna met abrikozenjam.3. Klop de boter en de suiker samen tot een smeuig geheel. Roer de amandelpoeder en de bloem erdoorheen. Klop vervolgens een voor een de eieren door het beslag.4. Laat de abrikozen uitlekken, houd 8 abrilozen apart en leg de rest op het deeg. Schep het beslag eroverheen, smeer het goed uit en bak de taart ongeveer 30 minuten in de oven; hij moet in het midden nog een beetje zacht zijn.5. Haal de taart uit de oven en duw de 8 resterende abrikozen voorzichtig langs de rand van de taart. Zet de taart terug in de oven en bak hem nog 10 minuten tot de bovenkant goudbruin en stevig is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 942x

Jouw laatst bekeken recepten