Abrikozen ijstaart met bitterkoekjes

Ingrediënten

  • 1 liter vanilleroomijs
  • 100 gr bitterkoekjes
  • 100 gr rozijnen
  • 1 dl abrikozen-sinaasappelnectarmix
  • 1 blik abrikozen (400 gr)
  • 200 gr pure chocolade
  • 1/8 liter slagroom
  • 100 gr krokante musli
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze

Laat het ijs in 15-30 minuten zachter worden Knip de bitterkoekjes boven een kom in stukjes en schep de rozijnen en de nectarmix erdoor Laat de abrikozen in een zeef uitlekken Houd 6 abrikozen achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes Hak 50 gr chocolade klein Breek de rest van de chocolade boven een steelpan in stukjes, voeg 3 eetlepels slagroom toe en smelt de chocolade al roerend op zacht vuur Roer de musli erdoor, strijk dit mengsel uit over de bodem van een springvorm (doorsnee ? 22 cm) en druk de bodem goed aan Laat de chocoladebodem in de koelkast even hard worden Klop de rest van de slagroom met de poedersuiker stijf en doe dit over in een spuitzak met kartelmond Doe het ijs over in een kom en roer er het bitterkoekjes-rozijnenmengsel met de abrikozenstukjes en de fijngehakte chocolade door Schep het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad Leg de abrikozen langs de rand en garneer met kleine toefjes slagroom Laat de taart in de vriezer of in het vriesvak van een viersterrenkoelkast in 2-3 uur opnieuw bevriezen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha