Abrikozen in cream sherry met citroenijs

Ingrediënten

  • 600 gr. abrikozen
  • verse (ca. 12 stuks)1 vanillestokje2 dl. cream sherry3
  • eetl. suiker1/2 l. citroenijs4 toefjes munt of citroenmelisse

Bereidingswijze

Dompel de abrikozen in heet water en verwijder het velletje.Halveer ze en verwijder de pitten.Snijd het vanillestokje open.Breng in een pan (geen aluminium) de sherry met het vanillestokje en de suiker tegen de kook aan.Los al roerend de suiker op.Voeg de abrikozen toe en laat ze ongeveer 5 minuten tegen de kook aan meetrekken.In de koelkast 2 uur laten koud worden.Leg op 4 bordjes elk 2 halve abrikozen, schep er een bolletje citroenijs op en leg er weer een halve abrikoos op.Lepel er wat saus over en garneer met een toefje muint of citroenmelisse.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha