Abrikozen-plaatkoek

Ingrediënten

  • 200 gr. bloem * 90 gr. suiker * 1/2 theel. zout * 150 gr. koude boter of margarine * 2 eetl. maizena * 1 theel. sinaasappelrasp * 1/2 theel. piment * mespunt nootmuskaat * 1 dl. sinaasappelsap * 1 theel. citroensap * 1 blik abrikozen (400 gr.) * 60 gr. walnoot.html" itemprop="name">walnoten
  • fijngehakt * 1 ei
  • losgeklopt

Bereidingswijze

Bloem, 1 theel. suiker en zout mengen. Boter met 2 messen erdoor snijden tot kruimelig deeg. 1/2-1 dl. koud water toevoegen en toe stevig deeg kneden. Deeg 30 min. koel laten rusten. Oven voorverwarmen op 225 C. Maizena, 75 gr. suiker, sinaasappelrasp, piment en nootmuskaat mengen en met 1 dl. water gladroeren. Sinaasappel- en citroensap koken. Al roerend met maizenapapje binden. Helft van deeg uitrollen tot dunne lap en vorm bekleden. Helft van saus in vorm schenken. Uitgelekte abrikozen en noten erin leggen. Rest van saus erover schenken. Rest van deeg uitrollen tot bakvormgrootte, met mes blaadjes uit deeg snijden. Deeglap op vulling leggen, randen goed aandrukken. Deeg met ei bestrijken. Bestrooien met 1 eetl. suiker. Taart in midden van oven in 30 min. bakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha