ABRIKOZEN-RIJSTTAART

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 100g bloem +voor bestrooien
  • 100g dessertrijst
  • 1dl Melkunie of Friesche Vlag slagroom
  • 4 (verse)abrikozen
  • 40g koude boter +voor invetten
  • 5dl melk
  • 85g poedersuiker
  • zout

Bereidingswijze

-Zeef de bloem en 75g poedersuiker boven een kom. -Snij de boter in stukjes en voeg deze met wat zout en het ei toe aan de bloem. Kneed met koele hand snel een soepel deeg en verpak het in vershoudfolie. Laat het deeg ca. 30 minuten rusten in de koelkast. -Vet de springvorm in en bestrooi deze met bloem. -Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C). -Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit ter grootte van de vorm. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een vork. Leg bakpapier op de deegbodem en bestrooi dit met de noodvulling. Bak het deeg midden in de oven in ca. 20 minuten gaar. Verwijder het bakpapier met de noodvulling. -Kook intussen de dessertrijst met de melk volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de rijst afkoelen. -Klop de slagroom stijf met de rest van de poedersuiker en spatel deze door de rijst. -Schil de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. -Vul de deegbodem met het rijstmengsel en verdeel de abrikozen erover. Laat de taart nog minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 702x

Jouw laatst bekeken recepten