ABRIKOZENTAART MET BITTERKOEKJES

Ingrediënten

  • VOOR HET DEEG:300 g bloem bloem125 g suikermespuntje zout150 g boter2 eierdooiers1 eiVOOR DE VULLING:14 rijpe abrikozen(of abrikozen uit blik
  • heb ik gedaan)geschild24 bitterkoekjes(amaretti)
  • in stukjes gebrokengeraspte schil van een citroen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.Zeef de bloem,de suiker en het zout voor het deeg in een kom.Meng er met de vingertoppen de boter door.Voeg de eierdooiers en het ei toe en kneed het tot een glad deeg.Het deeg kan desgewenst ook in de keukenmachine worden gemaakt.Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het in de koelkast 30 min. rusten.Bereid intussen de vullin voor.Halveer de abrikozen (als ze vers zijn)en doe ze met bitterkoekjes en de citroenschil in een kom.Bekleed een beboterde taartvorm met een doorsnee van 25 cm met het uitgerolde deeg.Leg er de abrikozen met de bolle kant naar boven in en zet de taart 45 min. in de voorverwarmde oven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha