Advocaat kwarktaart

Ingrediënten

  • 200 gram bastognekoeken *
  • 50 gram boter *
  • 4 eetlepels abrikozenjam *
  • 1/2 eetlepes olie *
  • 10 blaadjes gelantine *
  • 820 gram perziken (uit blik) *
  • 3 eetlepels sinasappelsap *
  • 450 gram magere kwark *
  • 200 gram witte basterdsuiker *
  • 1/4 l slagroom *
  • 1/8 l slagroom *
  • 10 garneerchocolaatjes.

Bereidingswijze

Bastognekoeken fijnmalen. In een pannetje de boter smelten en abrikozenjam en koekkruimels er door roeren. Mengen in een ingevette springvorm (24 cm) drukken. Gelantine ca 5 minuten in koud water weken. Perzikken uit laten lekken. De helft van de perzikken in kleine stukjes snijden en over de bodem verdelen. Sinaasappelsap verwarmen, de gelatine uitknijpen en in de sinaasappelsap oplossen. In een kom de kwark, advocaat, 175 gr. basterdsuiker en het gelantine- mengsel goed door elkaar roeren. 1/4 liter slagroom met de rest van de bastersuiker stijf kloppen en door het kwarkmengsel roeren. Kwarkmengsel over de taartbodem verdelen, gladstrijken en 4 uur in de koelkast op laten stijven. Garneren met slagroom, de rest perzikken en de chocola.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha