Amandel-appeltaart

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appelen, snij ze in stukjes (niet te klein) en bestrooi ze ruim met kaneel en wat suiker (niet te veel, de amandelspijs maakt het erg zoet.) Rooster de garneeramandelen en voeg dit bij het appelmengsel. Rooster de geschaafde amandelen en hou dit nog even apart.Doe de bloem, suiker en vanillesuiker in een kom en snij de koude boter in stukjes. Klop een ei en voeg de helft bij de ingredienten (hou de andere helft apart voor het bestrijken van het deeg). Meng dit alles door elkaar tot een samenhangend deeg. Beleg de springvorm met het deeg, hou ongeveer 1/4 apart voor bovenop. Klop een ei en meng dit met het amandelspijs. Dit mengsel gaat bovenop het deeg, alleen op de bodem. Voorzichtig dat je niet het deeg lostrekt, het is even proberen in het begin. Als de bodem volledig bedekt is met deeg en daarop amandelspijs, mag appelmengsel erbovenop. Maak af met de garneeramandelen en gebruik het overgebleven deeg voor een rasterdekseltje. Bestrijk de bovenkant met het geklopte ei en bak de taart in 60-70 minuten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha