Amandelcake met chocolade

Ingrediënten


Bereidingswijze

Bekleed de springvorm met bakpapier. Maal de amandelen in de keukenmachine fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.Smelt de boter. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker tot een cremekleurige luchtige massa. Zeef de bloem en de maizena erboven en schep deze er luchtig door. Schep ook de amandelen, boter, likeur en kaneel erdoor. Klop de eiwitten stijf en schep ze luchtig door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in circa een uur in de oven goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm iets afkoelen. Verwijder de vorm en zet de cake op een taartrooster. Smelt de chocolade volgens de gebruiksaanwijzing. Bestrijk de cake met de chocolade en laat deze opstijven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 603x

Jouw laatst bekeken recepten