Amandelijs met cake in warme kersensaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

IJs 20 min. laten ontdooien. Amandelen fijnhakken. In droge koekepan in 1 min. lichtbruin roosteren. In kommetje amandelspijs met slagroom losroeren. Cake in dunne plakjes snijden. Met 2/3 deel van cake bodem en wanden van cakevorm (2 ltr.) bekleden. Aan ijs amandelen en amandelspijs toevoegen. Door elkaar mengen. IJs in cakevorm doen en gladstrijken. Bedekken met rest van cakeplakjes. In diepvries in 2 uur laten bevriezen. Boven pan 3/4 deel van kersen en alle sap door zeef wrijven (1/4 deel van kersen achterhouden).IJscake in 15 min. zacht laten worden. In kommetje aardappelmeel met 2 eetl. koud water tot glad papje roeren. Aan kersensap anijsblokje, vanillesuiker en citroenrasp toevoegen. Aan de kook brengen. Al roerende aardappelmeelpapje toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Van helft van ijscake 4 plakjes afsnijden. Rest van ijscake apart erbij geven. Op bordjes 1/4 deel van warme kersen saus schenken. Laten uitvloeien. Plakjes ijscake erin leggen. Garneren met achtergehouden kersen en evt. citroenmelisse. Rest van saus overdoen in sauskom. Apart erbij geven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha