Amandel-kersentaart

Ingrediënten

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Oven voorverwarmen op: 180?C.
  • Baktijd: 40 minuten
  • Deeg:
  • 6 eetl. dieetmargarine (60 g)
  • 2 eetl. suiker (30 g)
  • 2 eiwitten (70 g)
  • 4 eetl. gehakte amandelen (40 g)
  • 1 theel. bakpoeder (5 g)
  • 175 g tarwe of volkorenmeel *
  • 1 theel. dieetmargarin om in te vetten (5 g)
  • Vulling:
  • 2 ettl. maizena (20 g )
  • 1/4 l ongezoete kersensap *
  • 5 eetl. suiker (75 g)
  • Zoetstof naar wens *
  • 500 g morellen zonder pit uit pot *
  • 100 g tarwe meel *
  • 7 eetl. dieetmargarine (70 g)
  • 4 eetl. gemalen amandelen (40 g)
  • 2 eetl. suiker (30 g)
  • mespuntje kaneel *

Bereidingswijze

Roer de margarine romig en voeg na elkaar de suiker,eiwitten en gehakte amandelen toe. Vermeng het meel met het bakpoeder en kneed dit door de margarine tot een glad deeg. Laat dit 15 minuten in de koelkast rusten. Maak de maizena met een beetje kersensap aan. Breng de rest van het sap met suiker aan de kook en voeg eventueel wat zoetstof toe. Roer de maizena erdoor tot het sap gebonden is. Voeg de morellen toe,laat het nog even doorkoken en koel het af. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette en met bloem bestoven vorm (? 28 cm) ermee. Giet de kersensaus erin. Maak van meel,margarine,amandelen,suiker en kaneel een kruimeldeeg en verdeel dit over de kersen. Bak de amandel-kersen-taart in 40 minuten gaar. 219 Kcal*915 Kj*4 g E*11 g V*0 Mg Chol.*26 g Kh.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 619x

Jouw laatst bekeken recepten