Amandelkrullen

Ingrediënten

  • 125 gram geschaafde amandelen
  • 125 gram poedersuiker
  • 20 gram bloem
  • gezeefd
  • 1 mespuntje zout
  • 40 gram boter
  • eiwitten van 3 kleine eieren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160?C. Schep in een kom 100 gram geschaafde amandelen, poedersuiker, bloem en zout luchtig door elkaar. Smelt 25 gram boter en roer het samen met de eiwitten door het amandelmengsel. Blijf zolang roeren tot een vrij glad beslag is verkregen. Laat het beslag hierna tenminste 30 minuten rusten. Zet de kom op een koele plek, maar niet in de koelkast. Schep 12 bergjes beslag op een reeds beboterde bakplaat. Houd de onderlinge afstanden tussen de bergjes zo groot mogelijk. Strijk de bergjes plat met de bolle kant van een natgemaakte eetlepel. Bestrooi het beslag met de rest van de geschaafde amandelen. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Reken op een baktijd van 10 tot 12 minuten. Steek de koekjes met behulp van een pannenkoek- of paletmes los en laat ze even over de steel van een houten lepel hangen waardoor ze hun opmerkelijke vorm krijgen. Leg de koud geworden amandelkrullen op een schaal en stuif er eventueel nog een beetje poedersuiker over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 551x

Jouw laatst bekeken recepten