AMANDELROOMIJS MET GEMARINEERDE KERSEN

Ingrediënten

  • 1 l vanilleroomijs
  • 75 g blanke amandelen
  • 1 l pot kersen zonder pit op sap
  • 5 eetl. amandellikeur
  • 1/2 eetl. maizena of allesbinder
  • 100 g bitterkoekjes of Italiaanse amandelkoekjes (cantuccini)

Bereidingswijze

Haal het ijs uit de diepvries en laat het iets zachter worden. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan, laat ze afkoelen en hak ze daarna. Giet de kersen af en vang het sap op. Meng de amandellikeur door de goed uitgelekte kersen. Verwarm het kersensap en bind dit met de maizena die is gemengd met 1 eetl. sap. Meng de amandelen door het ijs. Voeg de gemarineerde kersen bij het kersensap en schep dit door het ijs zodat er rode strepen met kersen in het ijs ontstaan. Zet het ijs nog minimaal 15 minuten in de diepvries om op te stijven.Schep 3 bolletjes ijs in een coupe of op bordjes. Verkruimel de bitterkoekjes en strooi deze erover of presenteer er Italiaanse amandelkoekjes bij. Lekker met een glaasje Vin Santo of dessertwijn.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 669x

Jouw laatst bekeken recepten