Amandeltaart met limoensaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200? C (hete lucht 180? C). - Was de sinaasappels en kook ze in zijn geheel ca. 1 uur tot ze zacht zijn. - Was de limoenen en trek met een zesteur sliertjes van de schil. - Pers de limoenen uit. Hak in de keukenmachine de amandelen grof. Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. - Klop de eieren met de suiker luchtig. - Meng het eimengsel met de amandelen, de bakpoeder en de limoensliertjes. - Snij de sinaasappels open, verwijder de pitten en pureer de sinaasappel in zijn geheel. - Meng de sinaasappelpuree door het eimengsel. - Vet de taartvorm in met boter en bestuif deze met bloem. - Schenk het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. - Bak de taart midden in de oven ca. 1 uur. - Dek de taart de laatste 15 minuten af met aluminiumfolie. - Roer het limoensap met de vanillesuiker door de mascarpone. - Serveer de limoenroom bij de amandeltaart. - De taart kan warm of koud worden geserveerd.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 677x

Jouw laatst bekeken recepten