Amaretti-perziken uit..

Ingrediënten

  • 3 dl droge witte wijn 4 tot 5 el amaretto100 gr suiker1 theel vanille-essence of een vanillestokje
  • gespleten4 grote
  • rijpe perziken4 tot 5 el stevige ricotta50 gr amandelkoekjes
  • verkruimeld2 el geraspte bittere chocolade ( gebruik een soort met ten minste 70% cacaoboter )2 el halfstijf geklopte slagroom

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 ?C. Breng de wijn,amaretto, de suiker en de vanille-essence in een pan aan de kook en laat het mengsel in 5 min licht stroperig worden.Voeg de perziken toe en pocheer ze 1 min.Schep de vruchten met een schuimspaan uit de pan, laat ze uitlekken en trek er de velletjes af.Halveer de perziken( volg hierbij hun eigen "naad ") Draai de helften van elkaar en verwijder de pitten.Hol de perziken met een theel voorzichtig wat verder uit door er wat vruchtvlees uit te scheppen.Meng in een kom de ricotta, de verkruimelde amandelkoekjes en de chocolade en spatel er de room door.Vul de perzikhelften met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een passende ovenschaal.Giet er wat van het pocheervocht van de perziken bij en zet de schaal 5 tot 8 min in de oven.Serveer meteen en geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 675x

Jouw laatst bekeken recepten