Amarretti ijs met gebakken perziken

Ingrediënten

  • (Voor de perziken)2 perziken
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels Amaretto(amandellikeur)4 verkruimelde amarettikoekjes.(Voor het ijs)5 deciliter melk
  • 2 deciliter room
  • 180 gram suiker.4 eidooiers
  • 1 eetlepel Amaretto.8
  • verkruimelde amarettikoekjes.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 graden.Breng de melk met de room en de suiker aan de kook.Klop de eidooiers los en giet deze bij de hete melk.Roer op een laag vuur tot hrt mengsel een beetje begint te binden.Giet het door een zeef in een kom.Roerde amarettikruimels en de Amaretto erdoor en giet alles in een ijsmachine.Laatde machine draaien tot het ijs dik en taai is.Je kunt het melkmengsel ook in een bakje in de vriezer zetten en iedere 15 minuten goed door roeren.Snijd de perzikken intweeen en verwijder de pit.Zet de perzikhelften in een ovenschaal met de gesneden kant naar boven.Giet in de holletjes waar de pit uitgekomen is een beetje Amarettolikeur.Dek de holletjes af met de boter en stooi de suiker en de amarettikruimels erover.Bakde perziken 15 minuten in een voorverwarmde(175 graden)oven.Legop ieder bord een gebakken perzikhelft en schep er een bol ijs naast.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 492x

Jouw laatst bekeken recepten