Amerika's "Grootmoeders appeltaart"

Ingrediënten

  • -175 g vetarme roomkaas
  • -350 g bloem
  • -175 g zachte boter of margarine
  • -900 g appels (geschild
  • uitgeboord en in dunne plakjes)
  • -1 el kaneel
  • -5 a 6 el ruwe suiker naar smaak (hang af van de zoetheid van de appels)
  • -2 el citroensap

Bereidingswijze

-klop boter en de roomkaas in een kom dooreen tot een zachte massa -kneed de bloem erdoor tot een zacht deeg ontstaat -kneed de massa tot 2 ballen en pak ze in en leg ze een uur in de koelkast -meng de appelplakjes met de kaneel, suiker en citroensap, maar hou wat suiker en kaneel apart-rol een deegbal dun uit op een bebloemd werkvlak (5 mm dik) en bedek er een taartvorm van 25 cm mee -bak het deeg voor met bakbonen -als het deeg is afgekoeld de appels erin leggen, waarbij je ze in het midden hoger opstapelt -rol de andere deegbal dun uit en leg voorzichtig over de appels -druk de randen met een vork tegen elkaar en prik een paar gaatjes in de bovenkant van de taart -meng de apart gehouden kaneel en suiker en strooi dit over de taart -bak 35 a 40 min op 190?C, tot het deeg goudbruin , stevig is en de appels gaar zijn

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha