Amerikaans gingerbread

Ingrediënten

  • 125 gr bruine basterdsuiker
  • 125 gr boter
  • 1 ei
  • 200 gr keukenstroop
  • 2 dl gemberstroop
  • 300 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 11/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
  • 5 eetlepels gembersnippers
  • een leuke platte vorm of een grote cakevorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C. Roer de suiker, de boter en het ei romig. Verwarm de keukenstroop en de gemberstroop en roer die erdoor. Zeef er de bloem, het bakpoeder, zout en de kruiden boven en voeg de gembersnippers toe. Stort het deeg in de met bakpapier beklede vorm en bak de koek in een platte vorm 50 minuten en in een cakevorm 11/2 uur. Laat de vorm even afkoelen. Stort de cake op een rooster en laat hem verder afkoelen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 691x

Jouw laatst bekeken recepten