Ananas petit fours

Ingrediënten

  • 125 g zachte boter + boter om in te vetten
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • zout
  • 1 ei
  • 185 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 bak Hertog Hoogstandjes - Ananas Roomijs
  • blaadjes verse citroenmelisse

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C (heteluchtoven 160?C) Klop de boter met de basterdsuiker, gember, citroenrasp en een snufje zout tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en klop tot het is opgenomen. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en klop tot een stevig beslag. Vet de bakplaat in en bedek de bodem met het beslag. Bak het deeg in ca. 20 minuten gaar. Laat het afkoelen op een rooster. Kleur de marsepein met levensmiddelenkleurstof geel. Rol het tussen vershoudfolie uit tot een plak van ca. 2 mm dik.Snijd de afgekoelde bodem in twee stukken. Bedek een helft met het ananas roomijs en bedek met de andere helft. Bestrijk de bovenkant met gezeefde abrikozenjam en bedek met de marsepein. Snijd de randen evt. bij. Snijd met een warm mes petit fours uit de taart Garneer de petit fours met een blaadje citroenmelisse.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha