Ananasparfait met chocoladesaus
Ingrediënten
- 1/2 ananas
- 3 eidooiers
- 3 cl witte rum
- 25 gr suiker
- 2 dl room
- 25 gr gekonfijte ananas
- 1 theelepel citroensap
- 30-40 gr fondantchocolade
- Poedersuiker
- Citroenmelisse
- Chocoladesnippers om te garneren
Bereidingswijze
Schil de ananas, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in stukjes; vang het sap op
Pureer het met de mixer, wrijf het door een fijne zeef in een pannetje, breng het aan de kook en laat de moes tot 1/8 liter inkoken
Laat afkoelen en zet koel
Klop de eidooiers met de rum en de suiker 10 minuten au bain-marie op en zet het mengsel koel
Klop 1/8 liter van de room stijf en zet die koel
Snijd de gekonfijte ananas in stukjes
Roer het citroensap en het ananassap met de garde door de eidooiermassa en spatel er ook de stijfgeklopte room door
Verdeel de gekonfijte ananas over 6-7 'darioles' (ronde vormpjes), vul verder bij met parfait en zet de darioles in het vriesvak
Hak de bittere chocolade fijn
Breng de rest van de room aan de kook en roer er de chocolade door
Neem de pan van het vuur en laat de chocoladesaus afkoelen
Stort de parfaits op borden en giet er de saus omheen
Garneer met poedersuiker, citroenmelisse en chocoladesnippers
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 813x