Andalusische perziken

Ingrediënten

  • voor de rijst:
  • 100 gr. gebroken rijst * 1/4 ltr. melk * 2 eetl. suiker * 1/2 pakje vanillesuiker * mespunt zout * 1 ei * 6 halve perziken uit blik
  • voor de baiser:
  • 1 eiwit * 90 gr. poedersuiker * 1/2 theel. kersenessence

Bereidingswijze

Was de rijst en laat het uitlekken. Breng melk met suiker, vanillesuiker en wat zout aan de kook en doe de rijst erin. Laat op laag vuur 1 uur tot een dikke brij koken. Neem de pan van het vuur, laat enige tijd afkoelen en klop er het losgeklopte ei door. Vul 6 ragoutbakjes voor de helft met rijst. Druk het aan en laat het volkomen koud worden.Leg op het rooster van de oven een vel aluminiumfolie, strijk er wat boter of olie op en keer de vormpjes op het rooster om. Leg op elke rijstberg een halve perzik met de gesneden kant naar boven. Druk ze wat aan. Sla in een diepe kom het eiwit met de suiker zeer stijf. Voeg dan druppelsgewijs de essence toe en klop nog minstens 10 min. Vul een spuitzak en spuit een mooie toef op elke perzik. Schuif het rooster 10 min. onder de grill of bak 25 min. bij een temp. van 140 C. of gasstand 1 in de oven. Voorzichtig van de folie afnemen en warm serveren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 580x

Jouw laatst bekeken recepten