Antwerpse Pannenkoeken.

Ingrediënten

  • Voor het flensjesdeeg: 1 l melk 500 gr bloem 3 eieren 2 eigelen snuifje zout 5 gr suiker scheutje Elixir d'Anvers 80 gr gesmolten boter Voor de pudding: 1 l melk 60 gr vanillepuddingpoeder 2 eigelen 2 eiwitten 125 gr suiker bloemsuiker 2 dl Elixir d'Anvers .

Bereidingswijze

Roer voor het flensjesdeeg de bloem, de eigelen en de helft van de melk goed door elkaar. Roer er alle klontertjes uit. Kruid het deeg met suiker, zout en Elixir d'Anvers. Voeg de resterende melk toe, haal door een zeef en voeg de gesmolten boter toe. Bak flinterdunne flensjes in een pannetje met weinig boter. Voor de pudding breng je 3/4 l melk aan de kook. Meng het vanillepoeder, eigelen, suiker en 1/4 l melk onder elkaar. Voeg deze samenstelling bij de kokende melk en laat goed doorkoken tot stevige, niet al te dikke pudding. Klop de eiwitten op tot sneeuw en roer ze samen met een flinke scheut Elixir d'Anvers met een houten lepel onder de pudding. Vul de flensjes op met de pudding, vouw ze dicht, bestrooi ze met bloemsuiker en begiet ze eventueel met nog enkele druppels Elixir d'Anvers..

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 870x

Jouw laatst bekeken recepten