Anzac Appeltaart

Ingrediënten

  • VOOR HET KRUIMELDEEG:
  • -125 g bloem
  • -75 g koude boter in stukjes
  • -1 eierdooier (losgeklopt)
  • -1 el koud water
  • VULLING:
  • -125 g havermout
  • -60 g basterdsuiker
  • -60 g bloem
  • -100 g boter
  • -2 eetlepels blanke siroop
  • -410 g appelen

Bereidingswijze

-verwarm de oven op 180?C -zeef de bloem in een kom en voeg de boter toe en wrijf deze met de vingers erdoor -voeg de eierdooier en bijna al het water toe en meng tot een stevig deeg (indien nodig nog wat water) -kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot een bal en maak die iets plat -leg hem bedekt in plastic minstens 30 min in de koelkast-rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier, tot het een ronde vlaaivorm van 20 cm volledig bedekt -bekleed de taartbodem met een gekreukt bakpapier en verdeel er bakparels of rijst over en bak de bodem 10 min -verwijder dan papier en bakparels en bak in 5 min lichtbruin -zet de bodem weg en laat afkoelen DE VULLING: -meng havermout, basterdsuiker en gezeefde bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden -roer de boter en de siroop in een pannetje op laag vuur tot de boter gesmolten is en voeg dit mengsel bij de droge ingredienten en meng ze goed -verdeel de appelschijfjes op de bodem -schep het havermoutmengsel erop en strijk glad -bak de taart in 30 min goudbruin -laat de taart dan 15 min in de vorm zitten alvorens te serveren en in punten te snijden

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha