Aparte Pudding gemaakt van appels met kaneel

Ingrediënten


Bereidingswijze

Zet de geschilde en in kleine stukjes gesneden appel op met suiker, het pijpje kaneel en 2 dl. Water.Breng alles langzaam aan de kook. Kook de appels in 10 - 12 minuten gaar. Week intussen de gelatine in ruim koud water (10 minuten). Roer in een kommetje de eidooier met de room goed los. Verwijder het pijpje kaneel. Maak van de inhoud van het pannetje met de appels een fijne moes. Breng de appelmoes hierna nog even aan de kook.Voeg eventueel nog wat extra suiker toe. Knijp de gelatineblaadjes goed uit. Neem het pannetje met de appelmoes van de warmtebron.Roer de gelatine erdoor en blijf dan zolang roeren tot ze geheel is opgelost. Roer 3 eetlepels warme appelmoes door het eimengsel. Roer het mengsel daarna direct de appelmoes. Laat het mengsel staan tot het ietwat lobbig begint te worden. Klop intussen het eiwit stijf op. Spatel het eiwit dan door het lobbig geworden appelmengsel. Doe de massa daarna over in een met koud water omgespoelde (pudding) vorm, of neem er 2 grote koffiekopjes voor. Plaats de vorm(en) na het afspoelen in de koelkast om op te stijven. Trek daarvoor tenminste 2 uur uit.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 895x