Appel-biscuit

Ingrediënten

  • 5 mooie appels * 1 fles zoete cider * 200 gr. poedersuiker * 8 ronde biscuits * 1 potje abrikozenmarmelade * 1 borrelglaasje calvados

Bereidingswijze

Schil de appels. Verwijder met een appelboor de klokhuizen. Hou 4 appels apart, snij de 5e appel in stukjes. Doe de cider in een pan en hou een glas cider achter. Voeg 150 gr. poedersuiker toe en kook daarin de 4 hele appels en de appelstukjes gaar. Neem de hele appels uit de pan en hou ze apart. Druk de appelstukjes door een zeef, zodat er een stevige puree ontstaat. Besmeer 4 biscuits met abrikozenmarmelade, leg op elke biscuit een 2e biscuit en bestrijk deze met de appelpuree. Leg er de gekookte, hele appels op en hou het geheel warm. Kook de suiker stroop verder in met de rest van de abrikozenmarmelade en voeg de calvados toe. Schep de saus over de appels, strooi er de rest van de poedersuiker over en serveer dit dessert lauwwarm.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha