Appelclafoutis met advocaatsaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.Smelt de boter en bak hierin de appelpartjes lichtbruin. Voeg calvados, suiker, rozijnen en kaneel toe. Laat het appel-rozijnenmengsel afkoelen. Verwarm de oven voor op 180?C. Vet een ovenschaal (20 x 20 cm) of een springvorm ? 22 cm in. Zeef de bloem. Voeg zout, vanillesuiker, poedersuiker en eieren toe. Klop dit tot een dik beslag. Schep de appelpartjes en rozijnen uit de pan en leg ze in de ovenschaal. Vul het appelvocht aan met melk tot 2 dl. Roer het door het beslag en schenk dit in de vorm. Bak de clafoutis in het midden van de oven in 25 a 30 minuten goudbruin. Meng voor de saus de slagroom met de koffieroom, advocaat en basterdsuiker. Klop dit mengsel lobbig. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Strooi ze over de clafoutis en presenteer de advocaatsaus erbij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 531x

Jouw laatst bekeken recepten