Appel-clafoutis

Ingrediënten

  • 5 plakjes diepvriesbladerdeeg * 2 bekertjes zure room a 125 ml. * 4 eieren * 75 gr. suiker * 1 vanillestokje
  • opengesneden * 1 theel. citroenrasp * 750 gr. zure appels (goudrenet) * 1/2 eetl. boter of margarine * 2 eetl. bloem * 1/2 theel. kaneel

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 C. Met appelboor klokhuis uit appels steken en appels in dunne plakken snijden. Zure room, eieren, suiker, merg uit vanillestokje en citroenrasp door elkaar kloppen. Plakjes deeg uitrollen tot lap van 30 cm. Vorm ermee bekleden. 5 eetl. roommengsel over bodem verdelen, bedekken met laagje appel. Dit herhalen tot appel en roommengsel gebruikt zijn, eindigen met roommengsel. Taart in midden van oven in 1 uur gaar bakken. Op rooster laten afkoelen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 732x

Jouw laatst bekeken recepten