Appelcompote met bitterkoekjes uit Veneto

Ingrediënten

  • 4 appels (Granny Smith)
  • 1 dl. Witte wijn
  • 50 gr. suiker
  • 1 vannillestokje
  • 1 dl. room
  • 4 plakjes cake
  • 100 gr. bitterkoekjes
  • 25 gr. poedersuiker.

Bereidingswijze

1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Kook ze in de witte wijn met de suiker en het vanillestokje tot compote en laat afkoelen. Klop de room halfstijf en spatel deze door de appelcompote. 2. Steek met een ring ronde plakken uit de cake en verkruimel de bitterkoekjes grof met de keukenmachine. 3. Leg met een ijslepel appelcomote op de cake en bestrooi met de bitterkoekjes en ten slotte met de poedersuiker. Serveer meteen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha