Appelcompote met mascarpone-calvadoscreme

Ingrediënten

  • 1 kilo goudrenetten * 1 vanillestokje * 1/8 ltr. droge witte wijn * 50 gr. boter * 1/2 theel. citroenrasp * 3 blaadjes gelatine * 2 eidooiers * 50 gr. poedersuiker * 5 eetl. calvados * 500 gr. mascarpone * 150 gr. (kleine) bitterkoekjes

Bereidingswijze

De appels schillen, in vieren snijden, klokhuis verwijderen en in dikke plakken snijden. Het vanillestokje open splitsen. De appels met het vanillestokje, de wijn, suiker en citroenrasp in een gesloten pan in 10 min. gaar laten worden. De inh. van de pan van tijd tot tijd omscheppen, maar let erop dat de plakjes niet uit elkaar vallen. Het deksel van de pan nemen en de applcompote af laten koelen. Het vanillestokje verwijderen. De gelatine in ruim koud water weken. De eidooiers met de suiker en 3 eetl. calvados schuimig kloppen. De gelatine druipnat op een klein vuur laten smelten en met de garde door het dooiermengsel kloppen. De mascarpone hier eveneens met de garde doorroeren en de creme in de koelkast licht laten geleren. 12 bitterkoekjes apart leggen en de rest grof verkruimelen en met de resterende calvados besprenkelen. De mascarponecreme, bitterkoekjesgruis en appelcompote afwisselend in een schaal scheppen en met de achtergehouden bitterkoekjes garneren. De schaal in de koelkast zetten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 627x

Jouw laatst bekeken recepten