Appelen in een..

Ingrediënten

  • 4 stevig blijvende appels
  • 2 ? dl water
  • 110 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 4 kruidnagelen
  • 4 eetl. preisselbeerencompote (eventueel jam)
  • 2 eiwitten
  • 30 gram gehakte noten (hazelnoten of amandelen)
  • 10 gram boter
  • 20 gram suiker
  • stukje vetvrij papier of aluminiumfolie

Bereidingswijze

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Breng het water met de 30 gram suiker, het vanillestokje en de kruidnagelen zachtjes aan de kook en pocheer de appel hierin gedurende 10 minuten. Verwarm ondertussen voor het jasje de boter en de suiker al roerende tot de suiker lichtbruin is. Giet deze massa op een beboterde schaal, laat ze afkoelen. Zet ze op het vetvrije papier of op het aluminiumfolie en vul ze met de preisselbeerencompote. Sla de eiwitten stijf met 80 gram suiker en bedek de appels met dit mengsel. Wentel vervolgens door een mengsel van de noten het gehakte krokant. Bak de appels in het midden van een voorverwarmde oven van 220?C gedurende ongeveer 10 minuten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 564x

Jouw laatst bekeken recepten