Appel-kaneel bavarois met appel-boerenjongenscompo

Ingrediënten

  • Bavarois: 350 gr appelcoulis - 150 gr melk - 4 kaneelstokjes - 130 gr suiker - 5 eidooiers - 120 gr witte chocolade - 20 gr gelantine - 1/2 l geslagen room. Sabayon: 3 eieren - 6 eidooiers - 240 gr suiker - 1/2 l geslagen room - 1
  • 5 dl kaneel likeur. Appel-boerenjongens compote: 200 gr boerenjongens - 200 gr appelbrunoise - 1
  • 5 dl 'lonse neut' (streekborrel) - 100 gr glucose. Chocoladesaus: 3 dl slagroom - 75 gr chocoladedruppels - 50 gr vieux

Bereidingswijze

Bavarois: Appelcoulis, melk, suiker en de kaneelstokjes aan de kook brengen. Gelantine weken. Als de massa kookt de geweekte gelantine en de chocolade toevoegen. Deze massa op de losgeroerde eiren roeren. Dit even door laten garen. Niet koken! De massa zeven en koelen. Dan deze vermengen met de geslagen room. Afvullen in gewenste vorm. Opstijven in de koeling. Kaneelsabayon: Dooiers, eieren en suiker au bain marie opslaan. Daarna met mixer koud kloppen. Als de massa taai is er de geslagen room en likeur door heen roeren. Appel-boerenjongenscompote: Appelsbrunoise vermengen met de boerenjongens. Glucose en de 'borrel' aan de kook brengen. Appel en boerenjongens erdoor roeren. Even door laten koken en daarna koelen. Chocoladesaus: Chocolade druppels oplossen, alles glad roeren en koelen. Amandelkrokant: Amandelschaafsel met suiker en een beetje eiwit vermengen. Dit alles dun verdelen op een bakplaat met matje. Dit krokant en goudbruin bakken in een oven van 180C.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha